Labra-law

Hallo! Daar ben ik dan weer! Iemand, ik noem geen namen, was er met het kabeltje van mijn camera vandoor… dus heb ik eerst overal gesnuffeld op zoek naar dat kabeltje. En na lang blaffen met de pups heeft diegene, ik noem nogmaals geen namen, opgebiecht waar het was en nu kan ik jullie dan eindelijk weer even op de hoogte houden!

Klaar om uit het nest te gaan
Klaar om uit het puppenbed te gaan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De pups worden zo groot, dat ze inmiddels van mij uit het grote puppenbed mogen. Naja, mogen… ik kan ze ook gewoon niet meer alle (10×2,5 kilo) tegenhouden. Ze zijn ontzettend leuk aan het worden, elk bruine kleine hummel is nu een wandelend bolletje wol geworden. Ik ben gek op ze! Vooral omdat ze nu ook heel graag met mij spelen. Eerst probeerden we dat in de puppenkamer:

En later mochten ze dat ook buiten de kamer proberen. Maar al snel ontdekte ik, dat mijn pups nog niet zoveel van de wereld kennen en dat ik ze dat moet leren. Dus heb ik afgelopen week de Labra-law geïntroduceerd; dat zijn dingen die wél en dingen die níet mogen. Zo mogen ze wél slapen in het puppenbed, maar níet het kleedje uit het puppenbed wegtrekken. Ze mogen wél met elkaar knuffelen en spelen, maar níet aan elkaars oren trekken of in elkaars neus bijten. Ze mogen (nog) wél overal plassen en poepen, maar ze mogen er níet vervolgens in rollen. Oh en ze mogen wél met mijn mensen gek doen, maar niet in hun tenen bijten of aan hun broekspijpen hangen. Lastig hoor, want die dingen die zij nu niet mogen, die heb ik eigenlijk ook nog niet zolang geleden afgeleerd. En nu moet ik al verantwoordelijk zijn en ze uit elkaar halen als ze te druk doen, terwijl ik eigenlijk nog zo graag met ze mee wil doen…

Gisteren heb ik ze daarom (ook een beetje voor mijn eigen lol) geleerd om te spelen in Ollie en mijn ballenbak. Dat was me een feest! Het enige nadeel was, dat de ballenbak niet zo sterk was en ze er dus met z’n allen uit gekropen zijn. Tot grote schrik van Ollie, want die wist even echt niet meer waar hij het zoeken moest, toen hij door de pups ontdekt werd op zijn schuilplaats achter de ballenbak. Ik ben bang, dat Ollie niet lang meer kan toekijken, maar binnenkort moet leren dat hij als echte oom ook zijn neefjes en nichtjes moet gaan vermaken. Zie je het al voor je? Tien pupjes achter hem aan? Hihi!

Sinds een week eten de pups naast (moeder)melk ook zachte brokjes. Nou daar lusten ze wel pap van! Wat een knoeikonten! Het is niet te geloven waar je eten terug vindt in huis. Het zit tussen de vloerplanken, in hun oren, aan mijn staart… We zoeken elke dag naar een nieuwe oplossing om ze zo netjes mogelijk weer na het eten in bed te krijgen. De één is er beter in dan de ander; sommige schrokken hun eten met vier poten tegelijk naar binnen als ware ze een echte labrador. De ander zou je bijna een zilveren mes en vork geven, want die zijn toch netjes! En vanaf dit weekend moeten ze ook leren water drinken. Dus daar ben ik ook maar mee begonnen:

En als ze dan allemaal gegeten en gedronken hebben… dan vind ik ze het liefst:

img_4561
Zoet zijn ze hè?

2 Comments

 1. Familie Meijndert says:

  3 oktober 2016 at 17:03

  Lieve Amber, geweldig zeg… het ziet er uit dat je het er maar druk mee hebt. Maar het ziet er wel erg gezellig uit. En wat groeien ze hard zeg, straks hebben we een aanhangwagen of een dakkoffer nodig om 1 van je leuke dochters mee naar huis te nemen. Dan gaat natuurlijk 1 van de kinderen in de koffer en mag jij lekker op de achterbank. Tot zondag!

  • SpeelAtelier says:

   7 oktober 2016 at 13:29

   Haha goed idee! Mijn kinderen zijn heel leuk! Jullie zullen het zondag zeker meemaken… lief, leuk en ook eigenlijk wel een beetje stout al…
   Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *