Mijn voorbereidingen

Even slapen...
Af en toe slapen met Ollie

Nou het is bijna zover…
Poeh, nooit geweten dat zwanger zijn eigenlijk best saai is…
Zeker voor zo’n actieve vrolijkerd als ik…

Sinds ze weten dat ik zwanger ben (ik wist dat natuurlijk al lang, maar mensen moeten dat per se met een soort televisieapparaatje controleren, anders geloven ze het niet) mag ik eigenlijk helemaal niet meer zoveel spelen met andere honden. Ook lange wandelingen, die wij vroeger altijd veel maakten in het bos, zijn een beetje minder lang. De enige met wie ik nu af en toe ravot is Ollie, mijn poezenbroer. Maar om eerlijk te zijn verveelt hij me ook wel snel, omdat hij altijd alleen maar achter een veertje aan wil rennen…

Stiekem even bankhangen
Stiekem bankhangen

De afgelopen 2 maanden heb ik daarom andere hobby’s genomen: dierendocu’s kijken op Netflix, stiekem bankhangen en soms even zwemmen in mijn kleine roze badje in de tuin. Want jeetje wat is het warm geweest! En dan zo’n dikke buik… Gelukkig is er de afgelopen twee weken hard gewerkt aan mijn puppenkamer, zodat ik daar lekker koel kan liggen als de zon buiten schijnt.

Als het even spannend is...
Als het even spannend is…

In mijn puppenkamer staat nu een heel groot mooi houten bed, daar gaan we straks allemaal in slapen. Ook staat er een weegschaal, zodat de pups elke dag gewogen kunnen worden. Er ligt een grote stapel warme dekentjes, om ons straks lekker warm te houden. En er staan twee boeken over puppenmoeder worden. Die heb ik allebei al vier keer gelezen; nu weet ik alles wat ik weten moet en ben ik niet zo bang meer voor wat komen gaat! Als ik het wel nog af en toe spannend vind, dan neem ik Beer mee naar mijn bed en dan praten we samen even over hoe het straks zal zijn.

Er is wel één heel groot pluspunt aan zwanger zijn; ik mag echt alles eten wat ik lekker vind. Ik krijg extra veel brokjes te eten, wel drie keer per dag. Ook mag ik soms een stuk appel of een knaagbotje. Ik eet tenslotte voor… tja… voor hoeveel weet ik eigenlijk nog niet. Maar wel voor meer dan twee!

Beer, aap, mini poes en giraffe... wij zijn er klaar voor!
Beer, aap, mini poes en giraffe: wij zijn er allemaal klaar voor!

Het duurt nu niet zo lang meer denk ik, want soms voel ik een van de pupjes even tegen mijn buik duwen. Het lijkt wel alsof ze willen zeggen, dat zij er eigenlijk wel klaar voor zijn. Spannend joh! Straks heb ik een heleboel speelkameraatjes en hoef ik me helemaal niet meer te vervelen! Ik heb nu vast al mijn speelgoed uitgestald, zodat ze straks kunnen kiezen waar ze mee willen spelen!

Oh, het kan zijn dat het even duurt voordat ik weer schrijf. Want de komende dagen ben ik denk ik een beetje druk, maar zodra ik me fit genoeg voel en ik van mijn roze wolkje af ben, dan schrijf ik weer hoor! Want ik wil jullie natuurlijk dolgraag voorstellen aan Hendrik en mijn pupjes…

Veel liefs Amber

 

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *