Ze zijn er!

Jeetje… en toen ineens was ik moeder van een heleboel hondjes!

De eerste baby
De eerste baby

Woensdagmiddag werd ik wat zenuwachtig en daardoor ook wat onrustig. De tuin was net mooi opgeknapt voor de komst van de pups, maar het leek me beter als er hier en daar een gat zat. Dus om mijn zenuwen wat onder controle te krijgen ben ik allerlei mooie diepe kuilen in de tuin gaan graven. Om eerlijk te zijn hielp dat eigenlijk niet. Ik werd er alleen maar moe van. Dus toen het avond was heb ik op de bank, dicht tegen mijn mensen aan in de slaapzak geslapen. Ik vond het namelijk een beetje eng en gek wat er met mijn lijf gebeurde; ik moest heel erg hijgen en van binnen gebeurde er ook van alles. Ik heb de hele nacht geknuffeld en een beetje gekletst over wat er zou gaan gebeuren. Dat heeft me wel gerust gesteld.

Om 6 uur in de ochtend kon ik niet langer wachten; ik voelde dat ik iets moest gaan doen. Toen ben ik heel voorzichtig een fijn plekje gaan zoeken om te liggen. Uiteindelijk was het fijnste plekje de schoot van een van mijn mensen. Daar ben ik begonnen met bevallen… Met een beetje hulp van dierenarts Suzanne, want ik wist nog niet zo goed hoe ik moest persen. Maar toen ze mij vertelde hoe het moest ging het ineens heel snel. En heb ik samen met mijn mensen de hele bevalling zelf gedaan. Ik vond het veilig en ook wel gezellig, dat we dat met z’n drieën konden doen, want het was een hele lange dag.

Oom Ol mag even kijken
Oom Ol mag even kijken

We hadden namelijk van te voren ongeveer 7 pupjes verwacht, omdat we die hadden gezien op het filmapparaatje van mijn buik. Mijn buik was alleen wel heel dik, dus ik vond 7 pupjes eigenlijk wat weinig. En weet je wat?! Uiteindelijk zijn er 10 hele mooie springlevende pupjes uit mijn buik gekomen! Zelfs toen iedereen dacht dat ik klaar was, voelde ik dat er nog een aantal moesten komen. Om 7.30 uur is de eerste geboren en de laatste was er om 17.50 uur. En sindsdien ben ik dus de trotse moeder van Ambers tiental!

 

Even eten voordat de volgende geboren wordt
Snel eten voordat de volgende geboren wordt

De eerste nacht moest ik nog wel heel erg wennen en wist ik niet zo goed wat ik moest doen. Ze waren ook steeds een beetje aan het piepen, omdat ze natuurlijk honger hadden. Maar hoe ik daar precies mee om moest gaan, dat had ik nog niet in het zwangere-hond-boek gelezen. Samen met een van mijn mensen heb ik de hele nacht bij de pups gekeken en als mijn ogen dichtvielen van de slaap ging ik weer even op de bank liggen. De tweede nacht ging al een stuk beter en sinds vandaag wil ik niet meer bij ze weg, dus lig ik lekker in het bed erbij. Het is heerlijk warm in bed, want er hangt een warmtelamp. Ik dacht altijd dat die lampen alleen voor kleine gele kuikentjes waren, maar mijn kleine bruine kindjes mogen er ook onder! Ze groeien allemaal al heel hard en zijn heel lief met elkaar. Eentje lijkt er zelfs al wel een beetje op zijn vader. En mijn mensen zeggen, dat ze ook allemaal al heel erg op mij lijken.

20160901_181002
Mijn lieverdjes

Ik kan het eigenlijk nog allemaal nog niet zo goed bevatten, maar ik weet wel dat ik moeder zijn echt héél leuk vind. Ik ben heel erg trots op al mijn geboren kindjes en verzorg ze heel goed. Daarom ga ik nu weer even bij ze liggen, zodat we allemaal lekker kunnen slapen…

Tot volgende keer!

Liefs Amber

Ik ben altijd bij je…

8 Comments

 1. Cathelijne says:

  11 september 2016 at 08:18

  Lieve Amber,
  Wat leuk dat je puppy’s hebt.
  Ik vind het fijn dat het er 10 zijn. Mag ik ze als ze wat groter zijn komen knuffelen? Zorg goed voor jezelf en je puppy’s.
  Liefs Cathelijne

  • SpeelAtelier says:

   10 september 2016 at 08:30

   Dag Michel,
   Leuk dat je zo enthousiast bent! Normaal houden honden eigenlijk nooit een blog bij, dus het is al heel bijzonder dat ik af en toe schrijf.
   Ik kan niet sneller dan ik kan helaas… het is veel werk voor ons allemaal en zeker de afgelopen week was, zoals je weet, een hele pittige. De zorg voor de pups gaat voor. Maar er staat nu weer een nieuw berichtje, hopelijk kan je daar voorlopig weer op verder 😉
   Groetjes Amber

 2. Mariet says:

  3 september 2016 at 15:09

  Hallo lieve Amber,
  Gefeliciteerd met je 10-tal! Je hebt het geweldig gedaan!!
  En wat een schatjes zijn het allemaal. Ze zien er zo lief uit.
  Volgens mij ben je een geweldige moeder voor ze. Rust maar lekker uit en geniet van alle aandacht.
  Veel liefs van ons. xxxx

  • SpeelAtelier says:

   10 september 2016 at 08:32

   Hallo! Dank je wel voor je felicitaties! Het is wat he?
   Al mijn kindjes zijn inderdaad zoooo lief… we genieten van elkaar en hopen jullie snel te ontmoeten!
   Groetjes Amber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *